Najzvučnije ime među NBA igračima koji se protive cijepljenju je Kyrie Irving iz Brooklyn Netsa koji bi za franšizu u sljedećoj sezoni trebao igrati za plaću od 34.9 milijuna američkih dolara. Upitno je hoće li se to dogoditi jer NBA liga sastavlja protokole koji će njemu i ostalima komplicirati život ako nisu primili cjepivo. Mišljenje o svemu sad je dao i Shaquille O’Neal, a najkraća verzija njegovog stava jest ta da on ne bi tolerirao Irvinga da mu je suigrač.

Nema privatnosti

“Pokušavam ne omalovažiti mišljenje drugog čovjeka, no reći ću vam što mislim. U ovoj našoj igri ponekad treba misliti i na druge, ne samo na sebe. Kyrie ima svoje poglede i svoje mišljenje. To ne osporavam, ali ima i obavezu jer je uzeo 200 milijuna dolara. Ne volim kad se netko poziva na poštovanje privatnosti. Jednom kad uđete u ovaj svijet nema privatnosti i to morate prihvatiti”, rekao je jedan od najboljih košarkaša svih vremena pa nastavio:

“Ne bih te htio blizu sebe da nastupaš za moju momčad i ne možeš igrati domaće utakmice. Imamo šansu za naslov, a ako ti nisi unutra idi nekamo drugdje. Točka. Meni je svejedno koji su tvoji razlozi, no nećemo se raspravljati o tome hoćeš li ti igrati 41 utakmicu. Dovuci svoju guzicu ovdje.”

Cijepljeno oko 95 posto igrača

Podsjetimo, memorandum koji NBA planira predložiti Udruzi igrača ima jasnu poantu – postaviti posebna pravila za antivaksere. Posebna pravila vrijede u New Yorku i San Franciscu, gdje lokalne zdravstvene vlasti ne dopuštaju necijepljenim osobama ulazak u dvorane na masovna okupljanja, pa tako ni košarkašima. Među njih spada i Irving koji bi se prema napucima morao testirati prije svakog sudjelovanja u grupnim aktivnostima, pa čak i interakcija sa suigračima i ljudima iz kluba.

Također, igrači koji nisu cijepljeni morat će većinu vremena provoditi kod kuće, osim za esencijalne aktivnosti poput odlaska u trgovinu ili vožnje djece u školu. Neće smjeti jesti u istoj prostoriji sa suigračima, od kojih će morati držati socijalnu distancu kad je god moguće, čak i u svlačionici. Neće niti dobiti plaću za utakmice koje propuste.

Zasad je cijepljeno oko 95 posto igrača koji nastupaju u NBA ligi.

Bild.ba

Previous articleSin legendarnog Enza Ferrarija poručio: Schumacher nije mrtav, ali…
Next articleUmro je Mike Agassi, čovjek kojeg je Andre neko vrijeme mrzio koliko i tenis