Cristano Ronaldo, dovoljno je reći samo njegovo ime i odmah ćete dobiti asocijaciju i neke prve primisli o kakvom se nogometnom i općenito sportskom „monstrumu“ radi.

U mnogim segmentima ovaj portugalski stroj za postizanje golova je nadrastao sebe i klubove u kojima igra. Voljeli ga ili ne, svatko tko prati nogomet mora priznati da takav motiv i profesionalni odnos prema sportu kojim se bavi, nikada nije imao niti jedan sport na planeti.

Piše: Filip Kožul, Bild.ba

Ovaj čovjek igrao je nogomet s likovima poput Roya Keanea koji je 1971. godište i sada igra s tiktokašima poput Judee Bellinghama (2003.) i mlade Barcine uzadnice Gavije koja je rođena 2004. godine kada je Ronaldo briljirao na Europskom prvenstvu.

Kada zavirite u njegov život i pogledate društvene mreže koje su danas svakodnevica svih poznatih osoba, onda se i tu ne treba iznenaditi da na Instagramu najviše pratite (350 milijuna) od svih osoba upravo monstruozni Cristiano Ronaldo.

Ovaj rođeni pobjednik i postavljač rekorda je u tom „sportu“ uvjerljivo iznad Kylie Jenner koja se vodi kao bitna u svijetu glamura i blještavila društvenih mreža.

Zamislite situaciju u kojoj Ronaldo ne bi bio osoba i nogometaš što je sada, već neka država, te da su ove osobe koje ga prate njegovi stanovnici, bio bi treća najmnogoljudnija zemlja, odmah dakle iza Kine i Indije.

Ovaj čovjek je hodajuća reklama i vlasnik vjerojatno nekoliko stotina hotela i ostalih zastrašujućih nekretnina, jahti i automobila. Ipak, bez obzira na sve to što posjeduje, opet iz dana u dan pokazuje nevjerojatnu dragost za treningom, usavršavanjem i onim njemu najdražim segmentom, a to je postizanje golova.

Pitamo se kako se bilo tko normalan može motivirati u svojoj 37. godini za utakmicu protiv Frosinonee ili Norwicha, ali ovdje nije riječ o normalnom čovjeku, ovdje je riječ o Cristianu Ronaldu. Nedavno su u javnosti iscurili razgovori predsjednika Real Madrida Florentina Pereza u kojima, između ostalog, kaže:-

Ronaldo je lud, taj čovjek je idiot, bolesnik. Čovjek bi pomislio da je normalan, ali nije normalan, inače ne bi radio sve što radi – navodno je Perez rekao u jednom razgovoru koji je dao podatak iz listopada 2012. godine. Isti je objavio El Confidencial, a završio je i na naslovnici Marce.

Možda će se nekima Perezova izjava činiti kao zlobna i podla, ali ovaj španjolski tajkun rekao je istinu o ovom portugalskom gigantu.

Ronaldo je obilježio generacije ljudi i mnogih koji su rođeni devedesetih i pratili nogomet uljepšavao i upropaštavao djetinjstvo, adolescenciju i sada dob ove malo zrelije mladosti.

Mnogi velikani poput Zidanea, Ronalde Nazaria, Ronaldinha i drugih su odustali od nogometa čim su se zagazili u tridesete, a ovaj velikan ne planira stati i kao da svakim danom izgleda sve moćnije i jače. Ne prestaje postizati golove i zastrašivati ​​protivnike na terenu. U ovom trenutku možemo reći da će možda biti prvi stogodišnjak koji će zabiti gol u Ligi prvaka. Nedavno je postao i najbolji strijelac u povijesti reprezentativnog nogometa.

Opet je po tko zna koji je put obilježio kolo Lige prvaka i riješio utakmicu golom u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Zaigrao je od prve minute u utakmici 2. kola skupine F Lige prvaka te se tako još jednom upisao u povijest tog natjecanja. Naime, bio mu je ovo 178. nastup u njemu, a njime se odvojio od Ikera Casillasa, s kojim je dosad dijelio vrh ljestvice koja broji sudjelovanje nogometaša u ogledima prestižnog klupskog natjecanja.

Ronaldo je ovime samo produžio niz rekorda koje drži u Ligi prvaka, a među kojima su i rekord po broju postignutih golova (135) i asistencija (42), rekord s najviše golova u jednoj sezoni (17, u sezoni 2013./14.) te rekord s najviše pogodaka u nokaut-fazi natjecanja (67).

Također, peterostruki osvajač ovog natjecanja, što je također rekord, jedini koji je zabio u svih šest utakmica po skupinama, jedini koji je zabio u tri finala, jedini koji je jednom klubu zabio barem deset golova (Juventusu) i jedini koji je zabio u 11. utakmica u nizu u Ligi prvaka.

Bild.ba

Previous articleMilan Vukšić: Cilj nam je da pojedinačno i kolektivno napredujemo
Next articleSuđenje u HNL-u: Ipak se kreće?