Dvostruki osvajač Tour de Francea, 23-godišnji slovenski biciklist Tadej Pogačar i dalje je na prvom mjestu ljestvice Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), a na njemu će i završiti ovu godinu.

Naime, jedini koji ga je još mogao prestići, drugoplasirani Belgijac Wout Van Aert, osvajanjem sedmog mjesta na monumentalnoj klasičnoj jednodnevnoj utrci Pariz-Roubaix završio je svoje nastupe u ovoj godini.

Pogačar na novoj ljestvici ima 4628 bodova, a Van Aert 4507, s time da će Slovenac moći i popraviti svoj učinak jer će imati još tri nastupa u ovom tjednu – današnji na utrci po tri doline Varese, sutrašnji na utrci Milano-Torino te subotnji na posljednjem monumentalnom jednodnevnom klasiku u 2021., utrci po Lombardiji, na kojoj će biti jedan od favorita.

U istom će statusu biti i njegov sunarodnjak Primož Roglič, koji s 3449 bodova zauzima treće mjesto na UCI-jevoj ljestvici. Četvrti je aktualni dvostruki svjetski cestovni prvak Francuz Julien Alaphilippe (2925), a peti Nizozemac Mathieu van der Poel (2691), piše Hina.

Najbolje plasirani hrvatski biciklist je Viktor Potočki koji se nalazi na 473. mjestu sa 125 bodova.

Bild.ba

Previous articleOdustao od borbe s Hrgovićem pa poručio: On ne radi svoj posao
Next articleSoldić će se boriti protiv legende KSW-a: “Čeka nas povijesna superborba”