Filip Hrgović se prije nekoliko mjeseci trebao boriti za poziciju obaveznog izazivača po IBF-u protiv američkog boksača Michaela Huntera, ali do te borbe nikad nije došlo.

U svibnju je Amerikanac odustao od borbe s hrvatskim boksačem, za koju se Hrgović dugo pripremao. Hrgović je bio bijesan, a njegov promotor Eddie Hearn rekao je kako su hrvatskog boksača izigrali. Hunter je uskoro objavio da će se boriti s Mikeom Wilsonom u organizaciji Trillera. Hrgović je Huntera prozvao kukavicom i prevarantom, a karijere su im krenule sasvim drugim smjerom.

U razgovoru za 3KingsBoxing Hunter je objasnio zašto nije došlo do borbe.
– Boks je u velikim problemima. Promotori nisu dobro surađivali i odgovorili su organizaciju od toga da licitira za borbu. Sve je predugo trajalo i to mi je olakšalo odluku. Kada su iz Trillera rekli da neće surađivati s određenim ljudima i da žele mene osobno, nisam imao dileme oko odluke – rekao je nesuđeni Hrgovićev protivnik, prenosi Index.hr.

Osvrnuo se i na glasine da bježi od hrvatskog borca. “Nisam pobjegao od njega, on se na kraju borio s nerangiranim borcem. Hrgović ne obavlja samostalno svoj posao, nego stalno mora čekati. Zato se ljuti. Ja ne čekam da mi se ukažu prilike, sam ih stvaram. Ta borba se i dalje može dogoditi ako ju je Triller spreman platiti. Protivnici sa mnom riskiraju, a ne mogu puno toga dobiti”, zaključio je Hunter.

Podsjetimo, Eddie Hearn je za organizaciju tog meča ponudio 606.666 dolara. Hunteru je od toga trebalo pripasti 60%, a ostatak Hrgoviću, koji bi u tom slučaju zaradio oko 265 tisuća dolara. Pobjednik tog dvoboja bio bi sljedeći izazivač za pojas koji je Usik nedavno preuzeo od Joshue.

Bild.ba

Previous article“Prelijepa košarka”: Pogledajte moćno zakucavanje Ivice Zupca
Next article23-godišnji Slovenac je najbolji biciklist svijeta