Achraf Hakimi najskuplji je nogometaš kojeg je ovog ljeta doveo PSG. Pariški klub, koji je odlučio stvoriti dream team i napasti Ligu prvaka, platio je Marokanca 60 milijuna eura milanskom Interu.

Hakimi je u prvih sedam utakmica već postigao tri gola i imao dvije asistencije. Otkrio je da u PSG nije stigao samo zbog novca, već i zbog vjerskih i kulturoloških razloga.

“Iako sam odrastao u Španjolskoj, mi smo Marokanci. Kući razgovaramo na arapskom, muslimani smo, jedemo marokansku hranu. Kad sam sa 14 godina dobio poziv Maroka, nisam ni sekunde razmišljao. Kasnije je bilo kontakata sa Španjolskom, ali ja sam još ranije donio odluku. Jedan od razloga što sam stigao u Pariz je taj što sam musliman, a ovdje je velika arapska i muslimanska zajednica. Znam da ću se zbog toga osjećati kao kući”, rekao je desni bek.

“Imao sam dvije ponude, ali intuicija mi je rekla da moram doći u Pariz i da ću tu biti sretan. PSG je sjajan klub i cijenim koliko su me ljudi ovdje željeli. Imao sam i sreću što je moj dolazak popraćen velikim transferima i već sam siguran da nisam pogriješio. Osjećam se dobro, imamo momčad iz snova i sretan sam što sam njen dio.”

Bild.ba

Previous articleElvis Mujić je trebao suditi utakmicu Borac – Sarajevo, a onda je procurila ova fotka…
Next articleNastupao za hrvatsku rukometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, u 32. godini počinje nogometnu karijeru