Iskreno, mislim da nemam nikakvo objašnjenje, to sam istetovirao iz gluposti, a ne zato što sam htio ili jer me netko nagovorio. Nije ni iz dosade, kazao je tada Vranješ.

Uefa je pokrenula istragu protiv bosanskohercegovačkog nogometaša Ognjena Vranješa (31) te mu je zabranila igrati europske utakmice s vidljivom tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića.

Već se spominjala njegova tetovaža četničkog vojvode Dujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je bio poznat pod nadimkom ‘Krvavi pop iz Strmice’ te je s četničkom divizijom izvršio niz okrutnih zločina nad hrvatskim stanovništvom u okolici Knina gdje je formirao i sabirni logor.

Vranješ, stoper iz Banja Luke, uoči debija za BiH 2010. pojavio se s kontroverznom tetovažom koju mu i danas zamjeraju.

Iako je bio član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, nije skrivao svoju odanost Republici Srpskoj. Nastavio je s tim i nakon što ga je 2010. izbornik Safet Sušić pozvao u seniorsku vrstu.

Naime, Vranješ se na okupljanju pojavio s kontroverznom i tada novom tetovažom na kojoj su iscrtane granice Republike Srpske.

– Iskreno, mislim da nemam nikakvo objašnjenje, to sam istetovirao iz gluposti, a ne zato što sam htio ili jer me netko nagovorio. Nije ni iz dosade. Najlakše rečeno, ne mogu objasniti zašto – govorio je Ognjen koji je karijeru je započeo u svom Borcu da bi 2011. prešao u beogradsku Crvenu Zvezdu.

Član grčkog AEK-a našao se pod povećalom nakon utakmice protiv mostarskog Veleža zbog toga što je međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu (Fare Network) javila Uefi da je moguće kako je jedan nogometaš igrao s motivom koji poziva za fašizam.

Robert Prosinečki, svojevremeno ga je izbacio iz bh. reprezentacije osudivši njegove postupke.

Uefina odluka o prekrivanju tetovaže je konačna jer ista poziva na fašizam. U slučaju da Vranješ ignorira donesenu odluku, morat će platiti novčanu kaznu ili će biti suspendiran, prenose 24sata.hr.

Bild.ba

Previous articleLuđak gađao Rakitića pivom usred televizijskog intervjua: “Samo ga je sreća spasila…”
Next articleIbra objavio fotku s Rebićem: Stavio je zanimljiv opis na našem jeziku